رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد افزود: با توجه به اینکه طبق قانون اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان نمیتوانند به ساخت و سازهای بدون پروانه، خدمات ارائه دهند، با آن دسته از اعضای سازمان نظام مهندسی که در ساخت و سازهای بدون پروانه ارائه خدمت می کنند، برخورد میشود.
وی با اعلام اینکه یکی از دلایل عمده تخلفهای ساختمانی خرید زمین به شکل مشاع یا قولنامهای است، بیان کرد: مقرر شده است برای زمینهای مشاع و قولنامهای پروانه صادر شود که هم اکنون هم در حال اجرا است و حجم قابل توجهی از این زمین ها می توانند پروانه اخذ کنند تا از این طریق از ساخت و ساز غیرمجاز پیشگیری شود.
وی در ادامه تفکیک زمین کمتر از حدنصاب را یکی از دلایل عدم اعطای مجوز و در نتیجه ساختوساز بدون پروانه دانست و عنوان کرد: شهرداری مجوز ساخت و ساز برای زمینهای تقسیمبندی شده در قطعات کوچک صادر نمیکرد که جهت پیشگیری از تخلفات مقدار حدنصاب تعیین شده در تقسیم زمینها برای صدور پروانه، کاهش یافت و از این طریق نیز بخشی از زمینهایی که مردم خریداری کرده بودند، مجوزدار شد.
لزوم تسریع مجوز ساخت
رئیس نظام مهندسی ساختمان یزد به زمانبر بودن روند اخذ پروانه ساخت و ساز اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و امکان افزایش قیمت مصالح ساختمانی، مدت زمان صدور پروانه برای مالکان دارای اهمیت است و طولانی شدن این روند موجب ساخت و ساز بدون پروانه می شود.
وی در خصوص راه حل ابن مسئله گفت: تفاهم نامه هایی منعقد شد تا بر اساس نقشه های معماری که به تأیید شهرداری رسیده است، پروانه صادر شود و نقشه هایی مانند تاسیسات مکانیکی پس از اخذ پروانه از سوی مالک ارائه شود تا زمان اخذ پروانه به حداقل کاهش یابد.
زحمتکش تصریح کرد: موضوع بعدی که موجب خلافسازی می شود تعرفه های کمیسیون ماده ۱۰۰ است؛ چراکه این تعرفه ها باید بازدارنده بوده و هزینهها یا جریمههای کمیسیون ماده ۱۰۰ باید نسبت به تعرفه های خدمات مهندسی بازدارنده باشد که این موضوع هم می تواند به کاهش تخلفات کمک کند.